Producten

ADVISEUR

ÉN LEVERANCIER.

In loop der jaren zijn we uitgegroeid van leverancier van vensterfolies tot adviseur en leverancier van een breed scala aan kunststof verpakkingsmiddelen en oplossingen.

 

Daka levert folietoepassingen voor iedere denkbare markt en voor ieder mogelijk vraagstuk. We bieden bijvoorbeeld verschillende oplossingen voor de foodindustrie, met name dunne barrièrefolies en dikke folies. Daarnaast leveren we packaging solutions voor uiteenlopende branches. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring én ons uitstekende netwerk van relaties en leveranciers zijn we in staat om u gericht te adviseren. U krijgt dus altijd het product dat het beste bij uw vraagstuk past..

 

Onze producten

In de wereld van Daka-oplossingen maken we onderscheid in verschillende productcategorieën:

Easy opening tapes

Voor diverse industrieën leveren wij teartapes en labels.

 

Open: Easy-Opening:

– Supastrip: voor flexibele verpakkingen
– Rippatape: (golf)kartonnen verpakkingen / verzendenveloppen
– Vaktape: voor MAP verpakkingen

Inform: Branding communication:

– holografische en bedrukte teartape / labels
– Supastrip VDP

 

Close: hersluitbare tapes/labels

 

Protect: tamper evidence

– Verstevigingstape
– Hologrammen
– Taggants
– Speciale inkten

Labels:

– Hersluitbare labels
– Holografische labels
– Tamper evidence labels

 

Fingerlift tapes:

– Tissue paper tapes
– Transfer tapes
– Film tapes
– Bag sealing tapes

Vensterfilms

Vensterfilms zijn folies voor toepassingen in dozen en enveloppen. Veel gebruikte vensterfolies zijn bijvoorbeeld OPS (polyflex ®), PLA (EarthFirst ®), Acetaat (Clarifoil ®) en PET (polyester). Alle soorten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, uitgedrukt in micron (my). Nagenoeg iedere vensterfolie is leverbaar op ieder gewenst formaat en op elke gewenste rolbreedte. Staat uw oplossing er niet bij? Laat het ons weten. We gaan graag met u in gesprek over úw maatwerk oplossing.

Barrièrefilm

Afhankelijk van de toepassing van het eindproduct kunnen we zowel halffabricaten als volledig laminaat leveren voor de food- en non food-industrie. Lees meer

De barrière film wordt geleverd in diverse constructies met o.a.

 

– CPP
– BOPP
– OPA
– PS
– PE (LD -LLD-VLLD-MD-HDPE)
– BOPET

Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn bieden we naast ons standaard gamma barrière folies ook custom-made oplossingen aan. Extra eigenschappen om onze folies te verreiken zoals anti-condens, anti-statisch, peelable, ingekleurd, bedrukt (High Resolution Printing) en hoge barrière coating (ook in combinatie met papier (FSC)) behoren tot de mogelijkheden.

 

Onze barrière films worden met succes toegepast in de volgende industrieën:

 

– Ready-made meals
– Vlees & Vis
– Industrieel
– Retail

Laminagefilms

Leverbaar in de meest gangbare kwaliteiten als mono film maar ook als meerlaagsfilm.

 

Mono films
– PVC
– PET
– PS
– PE
– PP
– Gecoat papier

Meerlaags films
– PS/PE
– PP/PE
– XPP/PP
– GAG

 

Evt. met barrière eigenschappen (evoh 29-32mol).

Kanaalplaten

We leveren een compleet pakket aan polypropyleen (PP) platen (kanaalplaat en massief) voor uiteenlopende toepassingen.

 

– Layerpads voor pallets
– Custom made dozen voor o.a. AGF/automotive/Pharma/food/vis
– Kunststof pallets
– Displays

 

Leverbaar in diverse diktes/sterktes en formaten.

Vacuumvorm platen

Vacuümvormen en thermovormen zijn technieken waarbij een kunststof plaat of folie wordt verwarmd en daarna in plastische toestand door middel van een mal wordt gevormd tot een eindproduct.

 

Vanuit onze fabriek kunnen wij u verschillende mogelijkheden aanbieden. Zo is het mogelijk om een UV beschermende toplaag of een “soft touch” oppervlak aan te brengen. Ook zijn bijvoorbeeld diverse structuren mogelijk die zorgen dat uw product, naast een fraaie uitstraling, ook minder krasgevoelig is.

 

De up-to-date technologie en de hoge kwaliteit van onze producten kenmerkt ons bedrijf dat vanaf het begin gericht is op de extrusie van thermoplastische platen voor thermo- en vacuümvormen.

 

De kunststoffen die wij produceren:

  • ABS (met bedrukte film en allerlei co-exlagen zoals: ASA, TPU en PMMA)
  • HIPS (met diverse fibres en co-exlagen HIPS/PS crystal)
  • Noryl (speciaal voor toepassingen bij hogere temperaturen)
  • HDPE
  • PC (ABS/PC (Bayblend), ABS/PC self-extinguishing)
  • ‘Anti bacteriële’ toplaag

 

Diverse blends zijn mogelijk, afhankelijk van de toepassing & wensen.

Folie laminaten

Via de Finse fabriek Oy Pyroll bieden we unieke verpakkingsmogelijkheden om Food producten een artisanale/traditionele uitstraling te geven.

Onze geregistreerde merken FlowPap®, FormPap®, BioWrap® demonstreren onze innovatieve en product ontwikkelende expertise.

 

FlowPap® is een op papier basis flexibele Flowpack laminaat geschikt voor horizontale en verticale verpakkingslijnen. Het kan gecombineerd worden met een brede variatie folie substraten en in staat om een verpakking met een individueel gecreëerd venster uit te rusten. FlowPap® is ideaal voor het verpakken van verse producten zoals brood. De combinatie van papier en folie bied de beste eigenschappen van beide materialen.

 

FormPap® is licht thermoformeerbaar en op papier gebaseerd materiaal voor oppervlakkige verpakkingen o.a. trays voor gesneden vleeswaren. In combinatie met FlowPap® sluiting is het resultaat een onderscheidende en multi inzetbare vezel verpakking.

 

BioWrap® is een vet en vocht resistente doch composteerbare verpakking. Het is perfect voor Fast-Food producten o.a. Hamburgers die bijvoorbeeld duurzaam verpakt dienen te worden. Daarnaast bieden we ook een PE gecoate variant voor Fast Food producten.

Jiggi® safe cutting blade system

Jiggi® is de merknaam van een unieke oplossing voor het afscheuren van kunststoffolie, aluminiumfolie en bakpapier. De veiligheid en het gebruiksgemak van dit product zijn vooral technisch onderscheidend.

 

Het Jiggi ®-systeem bestaat uit twee elementen: het zaagblad (de speciale 3D tanding zonder lijm) en de high tech aanbrengapparatuur voor elke gewenste zaaglengte. Jiggi® is flexibel, eenvoudig te gebruiken en goedkoop.

 

Jiggi® wordt veelal gebruikt voor vouwkarton-verpakkingen van diverse afmetingen. Alsook voor mini-golfdozen (catering).

 

Meer informatie over dit product vindt u op www.jiggi-systems.com