KUNSTSTOF INZAMELBAKKEN

Vraag

Vives Scholengemeenschap uit België zocht een duurzaam inzamelmiddel voor het inzamelen van afval. Om deze nieuwe aanpak te laten slagen, heeft VIVES ook de inzet van de studenten en medewerkers nodig. Alle vuilnisbakjes zijn uit de klaslokalen en individuele bureaus verwijderd om studenten te stimuleren om afval mee te nemen en te deponeren in de sorteereilanden.

 

Oplossing Daka

We hebben samen met BoxPlus uit Maaseik en de R&D van onze partner Karton Spa uit Italië een inzamelmiddel ontworpen dat uit vier delen bestaat en voldoet aan alle eisen/wensen. Door de duurzaamheid van het materiaal (polypropyleen kanaalplaat) is de inzamelbak eenvoudig te reiningen, zeer lang te gebruiken en is bij EOL geschikt voor 100 procent recycling tot nieuwe grondstoffen. De afvalstroom wordt flink verminderd en het levert uiteindelijk een flinke besparing op.

 

Bijzonderheid

Het materiaal is volledig recyclebaar en kan hergebruikt worden voor andere kunststof verpakkingen/toepassingen.

 

Samenwerking

In dit project hebben we samengewerkt met Karton Spa, onze partner in Italië en onze opdrachtgever Boxplus uit Maaseik.

Smurfit Kappa MNL De Zeeuw, Eerbeek

VERSTEVIGINGSTAPE VOOR HANDVATTEN

IN KARTONNEN BIERKOFFERS.

Vraag

Smurfit Kappa MNL De Zeeuw zocht een hoogwaardige tape ter versteviging van de handvatten in de kartonnen bierkoffers van een grote internationale bierbrouwer. De tape moest gelijkwaardig zijn aan de bestaande tape en mocht geen problemen tijdens de verwerking opleveren.

 

Oplossing Daka

We hebben een bestaande tape aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Na uitvoerige tests voldoet de tape aan alle wensen en eisen van de klant. Daarnaast hebben we, in overleg met de producent, een concept uitgewerkt om grotere rollen tape te leveren. Hierdoor kan de klant langer non-stop produceren. De klant heeft hiermee een oplossing die kwalitatief minimaal gelijkwaardig is en een hogere productiedichtheid waarborgt, terwijl de kostprijs is gedaald in vergelijking met de eerdere situatie.

 

Bijzonderheid

De gebruikte tape wordt normaliter in meerdere producten toegepast, maar uitsluitend als openingstape. In dit geval zijn we erin geslaagd de tape zo te moduleren dat deze als verstevigingstape gebruikt kan worden.

 

Samenwerking

In dit project hebben we samengewerkt met Essentra Packaging, onze partner in Nottingham, Engeland.

Daka Innovaties - Kartonnen bierkoffers verstevigingstape - Zelfklevende tape
Daka Innovaties - Kartonnen bierkoffers verstevigingstape -Voldoende grip
Daka Innovaties - Verstevigingstape voor kartonnen bierkoffers

Verstevigingstape voor kartonnen bierkoffers

In opdracht van een grote verpakkingsspecialist zochten we een hoogwaardige tape ter versteviging van de handvatten in de kartonnen bierkoffers van een van ‘s werelds bekendste biermerken.

De tape moest gelijkwaardig zijn aan de bestaande tape, geen problemen tijdens de verwerking opleveren en prijsvoordeel bieden. We modificeerden hiervoor een bestaande teartape, zodat deze als verstevigingstape kon worden gebruikt.

Slimmer produceren

Na uitvoerige tests bleek de tape aan alle eisen van de klant te voldoen.

Daarnaast werkten we een concept uit om grotere rollen tape te leveren, waardoor er langer non-stop geproduceerd kan worden. De klant heeft hiermee een oplossing die een hogere productiedichtheid waarborgt, terwijl de kostprijs is gedaald.

Heupink & Bloemen, Ootmarsum

ZELFKLEVENDE OPENINGSTAPE

VOOR VERPAKKINGEN VAN SIGARETTEN.

Vraag

De Black Devil-sigaretten (chocolade- en vanillesmaak) die Heupink & Bloemen fabriceert en exporteert, zijn met name in Azië erg populair. De originele verpakkingen werden echter op grote schaal illegaal nagemaakt en waren na korte tijd nauwelijks nog van de vele kopieën te onderscheiden. Heupink & Bloemen wil zich in die ondoorzichtige markt toch onderscheiden. De vraag aan Daka: creëer een openingstape met effectieve anti-namaaktechnologie.

 

Oplossing Daka

De consument opent de verpakkingen via een zelfklevende teartape. In die teartape hebben we twee beveiligingskenmerken verwerkt:
Een Colour Shift Inkt
Deze verandert van kleur wanneer de verpakking vanuit een andere hoek wordt bekeken. Colour Shift-pigmenten zijn zeer geavanceerd en het werken met deze pigmenten vereist specifieke technische kennis en op maat gemaakte apparatuur. Het aanbod aan Colour Shift Inkts wordt zorgvuldig gecontroleerd en deze mogen alleen worden gebruikt onder strikte gedragscodes (inclusief eindgebruikovereenkomsten).

 

Een dubbelzijdige print en microprint
Deze is voorzien van tekst die met het blote oog niet zichtbaar is, maar door vergroting gemakkelijk herkend kan worden. Dankzij onze uitgebreide kennis van hoogwaardige druktechnieken zijn we in staat om deze microtekst te gebruiken als veilige en kosteneffectieve maatregel en uiteraard om de echtheid van goederen te garanderen.

 

Bijzonderheid

De anti-namaakmaatregelen zijn uiterst effectief, veilig en voordelig.

 

Samenwerking

In dit project hebben we samengewerkt met Essentra Packaging (Nottingham, Engeland), een bedrijf dat onder andere beveiligingsonderdelen voor paspoorten levert.

Daka Innovaties - Hightech beveiliging voor sigarettenpakjes - Zelfklevende Teartape
Daka Innovaties - Hightech beveiliging voor sigarettenpakjes - Easy-Opening
Daka Innovaties - Hightech beveiliging voor sigarettenpakjes

Hightech beveiliging voor sigarettenpakjes

De vooral in Azië erg populaire Black Devil-sigaretten worden in Nederland geproduceerd.

Om copy cats tegen te werken, vroeg de producent ons om een zelfklevende openingstape met antinamaaktechnologie te ontwikkelen. In samenwerking met een Engelse partner vonden we een effectieve, veilige en voordelige oplossing.

Hightech beveiliging

Colour Shift Inkt: verandert van kleur wanneer de verpakking vanuit een andere hoek wordt bekeken

 

Dubbelzijdige print en microprint: hoogwaardige druktechniek voor (micro)tekst die met het blote oog niet zichtbaar is, maar door vergroting makkelijk herkend kan worden

Padifood, Oss

SLUITFOLIE IN DE VERPAKKING

VAN KANT-EN-KLAARMAALTIJDEN.

Vraag

Padifood is een van de grotere Nederlandse producenten van Oosterse ambachtelijke gerechten. Voor de verpakking van oriëntaalse kant-en-klaar magnetronmaaltijden was Padifood op zoek naar een sluitfolie met enkele geavanceerde eigenschappen:

 

1. Voldoende barrière om de houdbaarheid van het product te verlengen
2. Een easy-peelfolie waarmee de verpakking gemakkelijk te openen is
3. Een anti-condensvoorziening waardoor de folie helder blijft, ook in vochtige en gekoelde omstandigheden.

 

De folie is verder aan een micro-bacteriologische analyse onderworpen. Uit die test is gebleken dat er na sluiting, tijdens de houdbaarheid en kort na de vervaldatum geen schadelijke sporen in het product belanden. Ook daarmee wordt aan een belangrijke voorwaarde van de klant voldaan.

 

Oplossing Daka

Na nauwkeurige voorbereiding met een van onze partners hebben we een foliestructuur geadviseerd die volledig beantwoordt aan de eisen van Padifood. De folie is uitgebreid getest en goedgekeurd. Uiteindelijk zijn we met Padifood een samenwerking aangegaan om de sluitfolie te leveren. Daarnaast verzorgen we alle overige productie- en leveringsactiviteiten.

 

Bijzonderheid

We hebben onze kennis, onze kunde en ons uitgebreide netwerk verenigd in één oplossing. We hebben daarmee aangetoond een betrouwbare partner te zijn, die adviseert, meedenkt en de klant waar mogelijk compleet ontzorgt.

 

Samenwerking

De ontwikkelpartner en leverancier van deze folie is WESTpak uit Säkylä, Finland.

Daka Innovaties - Hoogwaardige sluitfolie - Geschikt voor magnetron
Daka Innovaties - Hoogwaardige sluitfolie - Anti-Condens
Daka Innovaties - Hoogwaardige sluitfolie

Hoogwaardige sluitfolie voor kant-en-klaarmaaltijden

Voor een van de grotere Nederlandse producenten van Oosterse ambachtelijke gerechten onderzochten we wat de beste sluitfolie is voor de verpakking van hun kant-en-klaarmaaltijden.

Na intensief onderzoek met een Finse ontwikkelpartner adviseerden we een foliestructuur, die ook in de testen van een extern laboratorium volledig aan de eisen van onze klant bleek te voldoen. Inmiddels leveren we deze folie en begeleiden we de klant in het perfect laten functioneren van de folie.

Hoogwaardige sluitfolie

1. Voldoende barrière om de houdbaarheid van het product te verlengen
2. Een easy-peelfolie waarmee de verpakking gemakkelijk te openen is
3. Een anti-condensvoorziening waardoor de folie helder blijft, ook in vochtige en gekoelde omstandigheden.

Wecycle, Zoetermeer

KUNSTSTOF INZAMELMIDDEL

VOOR AFGEDANKTE TL BUIZEN.

Vraag

Wecycle zocht een duurzame vervanging van een kartonnen inzamelmiddel voor tl-buizen. Het nieuwe inzamelmiddel moest meerdere keren gebruikt kunnen worden en recyclebaar zijn. Verder diende deze lichtgewicht te zijn en toch stevig.

 

Oplossing Daka

We hebben samen met Wecycle en de R&D van de fabriek in Italië een inzamelmiddel ontworpen dat uit drie delen bestaat en voldoet aan alle eisen/wensen. Door de duurzaamheid van het materiaal (polypropyleen kanaalplaat) is de box meerdere keren te gebruiken. Na gebruik kan de box indien nodig worden gereinigd en is deze geschikt voor 100 procent recycling tot nieuwe grondstoffen. De afvalstroom wordt flink verminderd en het levert uiteindelijk een flinke besparing op.

 

Bijzonderheid

Het materiaal is volledig recyclebaar en kan hergebruikt worden voor andere kunststof verpakkingen/toepassingen. Het materiaal is ook vocht- en schimmelbestendig en kan dus eventueel in de buitenlucht worden opgeslagen. De box wordt vlak aangeleverd in 3 delen waardoor deze zo min mogelijk plaats in het magazijn oplevert.

 

Samenwerking

In dit project hebben we samengewerkt met Karton Spa, onze partner in Italië.

Daka Innovaties - Kunststof inzamelmiddel voor afgedankte tl-buizen - Polyprop kanaalplaat
Daka Innovaties - Kunststof inzamelmiddel voor afgedankte tl-buizen
Daka Innovaties - In samenwerking met Karton Spa

Dortland en van Beem, Rotterdam

COMPOSTEERBAAR PLA VENSTER

IN ENVELOP

Vraag

Dortland & van Beem zocht een duurzame vervanging van de OPS vensterfolie in hun huisstijllijn Ordonnans enveloppen.

 

Oplossing Daka

We hebben samen met de klant en de R&D van de fabriek in België testen gedaan met de EarthFirst PLA folie. PLA is zowel 100 % biodegradeerbaar als 100 % (industrieel) composteerbaar is, en daarvoor ook is gecertificeerd.

 

Bijzonderheid

Het materiaal is volledig gemaakt van hernieuwbare en plantaardige grondstoffen. Bij de productie van de PLA-grondstof (resin) ontstaat er een significante reductie van ongeveer 75-80 % qua CO²-uitstoot, en wordt 50 % minder niet-hernieuwbare energie gebruikt in vergelijking met traditionele, petroleum-gebaseerde kunststoffen.

 

Samenwerking

In dit project hebben we samengewerkt met Sidaplax vof , onze partner in België.

Daka Innovaties - Composteerbaar PLA venster in envelop - Ordonnans enveloppen
Daka Innovaties - Composteerbaar PLA venster in envelop - EarthFirst PLA folie
Daka Innovaties - Composteerbaar PLA venster in envelop - Hernieuwbare en plantaardige grondstoffen
Daka Innovaties - Composteerbaar PLA venster in envelop - Duurzame vervanging van de OPS vensterfolie
Daka Innovaties - Composteerbaar PLA venster in envelop - Samengewerking met Sidaplax VOF