Het bedrijf

WIJ ADVISEREN OVER

PLASTIC VERPAKKING OPLOSSINGEN.

Daka heeft een goede reputatie in het adviseren over kunststoffilm-producten en toepassingen daarvan. We zijn in 1984 opgericht als adviseur en leverancier op het gebied van polystyreen vensterfolies. Enveloppen en dozen waren destijds onze voornaamste toepassingen.

 

Om onze klanten breder te kunnen bedienen, hebben we onze activiteiten verbreed en een uiteenlopende range aan kunststof producten en toepassingen opgebouwd. Inmiddels gebruiken bedrijven over de hele wereld Daka-toepassingen in hun producten.

 

Innovatie

Innovatie is een belangrijk thema binnen de Daka-organisatie. We willen de markt bepalen, niet toezien. We willen de trend zetten, niet volgen. Dat bereiken we door altijd proactief op zoek te gaan naar nieuwe toepassingen, trends en ontwikkelingen: in onze directe omgeving, maar ook aan de andere kant van de wereld. Alleen op die manier kunnen we verder gaan dan het leveren van standaard oplossingen en continu werken aan nieuwe toepassingen.

 

Snel en flexibel

Daka is snel en flexibel. Snel in het ontwikkelen van oplossingen, het creëren van toepassingen en het opvolgen van verzoeken. Flexibel in het aanbieden van oplossingen. Daarnaast delen we onze kennis graag. We betrekken u desgewenst bij onze ontwikkeltrajecten en geven gerichte adviezen.

Advies

DAKA

WE ADVISEREN GRAAG.

Daka is groot geworden door het adviseren in plastic packaging solutions. We adviseren onze opdrachtgevers met maar één doel: de best mogelijke oplossing voor zijn vraagstuk creëren.

 

We kennen de wereld van kunststof. Iedere soort kunststof heeft specifieke eigenschappen en kenmerken. Dat maakt ze geschikt voor specifieke toepassingen en oplossingen. Wij delen onze kennis graag met u.

 

Nieuwe uitdaging

Iedere nieuwe klantvraag beschouwen we als een nieuwe uitdaging. We zitten náást u aan tafel in plaats van tegenover u. Samen bepalen we waar u het beste mee geholpen bent. Natuurlijk, we verkopen graag onze eigen producten. Maar nóg liever maken we een Daka-ambassadeur van u. We helpen u waar we kunnen, op weg naar betere producten.

 

Prikkelen

We zijn niet uniek in onze adviseursfunctie. Wél zijn we gegarandeerd neutraal en objectief in onze adviezen. Daarom beschouwen we ook iedere collega-adviseur als potentiële nieuwe Daka-ambassadeur. We delen onze inzichten en productkennis en wijzen specialisten op de vele oplossingsmogelijkheden die we kunnen bieden. Door adviseurs te prikkelen om Daka in hun portfolio op te nemen, werken we actief aan schaalvergroting en -verbreding.

Milieu

EERLIJK

OVER HET MILIEU.

Kunststof en milieu zijn begrippen die op het eerste gezicht niet samengaan. Toch is Daka eerlijk en open over het gebruik van kunststoffen en bio-materialen. We adviseren en informeren.

 

We investeren sterk in voorlichting en onderwijs op het gebied van het gebruik van kunststof en het effect ervan op het milieu. Daarin gaan we geen thema uit de weg: we vertellen het eerlijke verhaal. Van het gebruik van specifieke plantendelen tot de biologische afbreekbaarheid van kunststof en alles wat daar tussen zit.

 

Efficiënt en kritisch

We kennen de effecten die kunststof op het milieu hebben. En daar dóen we ook iets mee. Door slimme processen, efficiënte technieken en een kritische visie op materiaalgebruik beperken we de belasting voor het milieu, waar dat binnen onze macht ligt.

Daka - Kennis & Advies - Research & Development

Research & Development

ONTWIKKELEN

EN VERNIEUWEN.

Daka is voortdurend op zoek naar vernieuwingen en ontwikkelingen die onze producten kunnen verbeteren. Daartoe werken we nauw samen met de Research & Developmentafdelingen van onze relaties in binnen- en buitenland.

 

Een gemotiveerd team Daka-adviseurs staat klaar om alle klantvraagstukken in behandeling te nemen. We beschikken over specifieke kennis in onder andere de volgende disciplines:

 

  • Easy opening/hersluitbare verpakkingen
  • Barrièreverpakkingen
  • Biologisch afbreekbare films
  • Lamineren.

In al ons onderzoek, onze werkzaamheden en onze ontwikkelingen speelt milieubewustzijn een grote rol. We werken samen met onze relaties continu aan een optimale duurzaamheid van onze producten.

 

Efficiënt en kritisch

We kennen de effecten die kunststof op het milieu hebben. En daar dóen we ook iets mee. Door slimme processen, efficiënte technieken en een kritische visie op materiaalgebruik beperken we de belasting voor het milieu, waar dat binnen onze macht ligt.

SAMEN

STERK.

We ontwikkelen veel van onze oplossingen in eigen beheer. Daarnaast zoeken we in de ontwikkeling nadrukkelijk de samenwerking met onze partners en vice versa: we combineren kennis, kunde en ervaring én maken gebruik van elkaars fysieke ontwikkelcentra.

 

We hebben een rotsvast geloof in de kracht van samenwerking. Dat is ook de reden dat we gerust durven te stellen dat we voor ieder vraagstuk een oplossing hebben. Is een pasklare oplossing niet voorhanden, dan ontwikkelen we er een.

 

Samenwerken = meerwaarde

Daka neemt graag de leiding en coördinatie in het ontwikkeltraject, maar we (h)erkennen de meerwaarde die onze partners ons kunnen bieden. Daarom onderhouden we nauwe contacten met al onze relaties in binnen- en buitenland.